El desorden que conlleva tener niveles bajos de B9 durante el embarazo

divendres, 17 de febrer del 2012


Per a un malalt hepàtic es essencial una bona alimentació,   ja que molts cops i a una malnutrició important en l’individu, que ajuda a agreujar l’estat fisiològic del malalt.
 
L’objectiu principal de la dieta es que aporti les  suficients calories, i proteïnes(en el cas de l’encefalopatia hepàtica , s’elimina la proteïna animal) per tal de recuperar o mantenir el metabolisme basal i per tal d’evitar l’estat de mal nutrició.


Aliments desaconsellats
Aliments aconsellats
Mantegues, nata muntada, derivats...
Fruits secs
Prohibició total del alcohol.
Fruita fresca
Begudes gasoses.
Verdura fresca
Fregits, guisats, aliments precuinats...
Cereals integrals
Llet sencera i derivats
Peix blanc i blau
Carn vermella.

Taula I, aliments



En la taula II, es pot observar un menú per un dia, per a un individu d’un pes de 70kg, d’un mitjana edat, amb hepatopatia, amb una dieta hiposòdica, normoproteïca i normocalorica.

Notes

§        Una dieta hiposòdica a de ser preferentment entre 2 – 2,5 g de NaCl.
§        Una dieta normocalòrica es entre 1.500 – 2200 kcal aproximadament, tot tenint en conte una sèrie de paràmetres (edat, sexe, altura).
§        La dieta normoproteica ha de ser d’un  30%  del total de les necessitats energètiques.


Àpats
Aliments
Grams/ml
Kcal
Proteïnes(gr)
Na (mg)
Esmorzar
Llet desnatada de vaca
250
92.5
9,75
132.5
Pa blanc sense sal
50
132.5
4.0005
1
Melmelada fresa
25
8.25
0.175
11.75
Dinar
Sopa de fideus
100
359
12.78
7
Pollastre a la planxa
80
132.8
15.92
66.5
Pa blanc sense sal
50
132.5
4.0005
1
Pera
160
79.072
0.688
3.36
Berenar
Plàtan
80
76.024
0.848
296
Poma
125
67.6
0.39125
1.5
Sopar
Mongetes amb patata
100
36.42
2.375
1.5
50
36.795
1.17
1.35
Truita amb enciam i tomàquet
80
129.6
10.144
115.2
50
9.8
0.685
1.5
50
11.085
0..4375
4.5
Pa blanc sense sal
50
132.5
4.0005
1
Iogurt desnatat
125
112.875
4.75
81.25
Total


1549.321
72.11525
726.96
Taula II, menú per un dia

Conclusió

Aquesta dieta respecte als mg totals de NaCl, no sobrepassa ni molt menys els límits establerts per la OMS(2000-2500mg), tot i que la seva dieta esta en els límits ja que casi bé es una dieta hipocalòrica, segons la edat (ja que si es fa una reducció del 5% a un individu de mitjana edat si que estaria bé sinó s’hauria d’augmentar la seva ingesta.



http://www.seh-lelha.org/alimento.htm