Recomanacions generals per a MCV
Dietes Hiposòdiques
Aquesta dieta esta pensada
per a individus amb malaltia
cardiovascular, amb un IMC de un 18,9 fins a un 24,9, hi a més a més per a
individus que estan amb sobrepès, que tenen que reduir entre un cinc hi un deu
per cent del seu pes total.
Una dieta hiposòdica o
moderada, conte entre 1.500 a 2000 mg de sodi (Na) al dia (equival a un màxim
de 5g de clorur de sodi al dia). La qual cosa no fa falta introduir sal al aliments a l'hora de cuinar ja que tots
els aliments contenen una mínima quantitat de Na, sobretot aliments de la
agricultura ecològica, ja que aquests aliments per l'aigua, terra... en
contenen la suficient quantitat de sal. Encara que hem de tenir en compte que a
l'hora de cuinar una petita quantitat de minerals (el Na, entre altres ) es
volatilitzen, hi per aquest motiu es aconsellable ingerir un cop al dia
aliments crus.
A la taula I es pot observar
els aliments des/aconsellables per a dietes pobres en Na.
Aconsellables
Desaconsellables
Carns, aus, vísceres, ous
Sal de taula, iodada,
marina...
Peix fresc d’aigua dolça
Carns salades, curades,
fumades
Llet i derivats(sense sal)
Peixos fumats, assecats i
caviar
Farinacis, biscotes (no
més de 50gr al dia)
Embotits i formatges en
general
Fruites, verdures
Sopes de sobre, xips
Pastellaria casera
Pastisseria industrial,
sucs envasats, aigua amb gas i derivats
Olis vegetals, mantegues
sense sal (no més de 15gr al dia)
Conserves en general, espinacs (nivells
elevats de Na)
Recomanacions generals per a
cuinar sense sal:
Coure al vapor, a papillota, estofats, guisats, o a la planxa.
Potenciar el sabor amb:
Àcids: vinagre, llimona...
Espècies: curri, safrà, canyella...
Herbes aromàtiques: farigola, romaní, menta, julivert...
A la taula II es pot
observar un menú per a tot el dia amb un 1500kcal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada