El desorden que conlleva tener niveles bajos de B9 durante el embarazo

dijous, 23 de febrer del 2012

Dieta diabètica




Un malat diabètic ha de tenir una dieta equilibrada, que s’ajusti a les seves necessitats(estil de vida, nivell d’activitat física). Es essencial que aquets malalts s’eduquin com s’han de tractar en les diferents circumstàncies, per evitar riscos vitals. També han de tenir en compte, que les seves necessitats nutricionals no son com la resta dels individus.



En la següent taula es poden observar els aliments des/aconsellats per a una malalt diabètic.



Aconsellat
Desaconsellat
 Fruita, verdures
Sucres refinats
Cereals integrals
Golosines, bolleria industrial
Ous, pollastre, carn sense greix
Platàn, raïm (en molt poques quantitas)
Llet i derivats làctics descremats
Mantega, margarina, altres greixos..
Oli d’oliva preferentment
Alcohol, begudes ensucrats

Taula I





Es molt important que els individus obesos o sobrepès que son diabètics, que disminueixin el seu pes. Es molt aconsellable fer activitat física i disminuir una mica la ingesta ja que ajudarà a perdre el pes, es aconsellable perdre mig quilo per setmana.



Aquesta dieta esta elaborat per a un individu de mitjana edat, amb una despesa de 1500kcal.

S’ha de tenir en compte que el total de les kcal ingerides, el 55%(-15% han de ser simples) HC, 30% proteïnes i 15% d’AG.



I si la dieta es fa per racions (s’ha de en compte que cada 10gr de HC/AG/Prot,  es equivalent per  una ració), s’han d’ingerir ,



*      HC: 21racions

*      Proteïnes: 11 racions

*      Ag: 2.5 racions



Aquestes racions, s’han calculat a partir de les 1500 kcal.



A la taula II, es pot observar una dieta per a un dia, per un individu diabètic .























Àpats
Aliments
Grams/ml
Kcal
Glúcids (gr)
Esmorzar
Llet desnatada
225
83.3
11.0
Pa integral
60
133
22.8
Gall d’indi
30
35.8
0
Oli d’oliva
6
53.9
0
Poma
150
67.5
14.5
Dinar
Brocoli
100
20.1
1.6
Patata
80
47.1
9.5
bacallà
125
88.8
0
Pinya
150
43.4
8.9
Berenar
Iogurt desnatat
125
113
20.9
Préssec
100
45.7
9.3
Sopar
Brou vegetal
150
378
7.5
Encima
50
7.3
0.52
Tomàquet
50
10.4
1.6
Oli d’oliva
10
89.9
0
Pollastre
125
133
0
Papaia
150
37.8
7.7
Ressopó
Llet desnatada
225
83.3
11.0
Ametlles sense càscara
18
109
0.96
Total
---------------
---------
1580.8
127.78

Taula II



A partir de la taula II es pot observar que aquest individu a ingerit les kcal que prèviament s’ha aconsellat, encara que fa tan sol 13 racions de glúcids, tot i que deuria de fer 20 racions per dia.



En aquet cas el que deuria de fer es substituir aliments pobres en glúcids per uns altres  que tinguin més quantitat de HC, tot i controlant les kcal totals del individu.


Encara que si s’observa la dieta elaborada per a un diabètic, li aporta tots els macronutrients i molts micronutrie