Aquesta dieta per racions esta realitzada per a un
individu amb diabetis tipus I/ II amb un
pes de 70 kg i una alçada d’un 1,7 m.
Als malats amb diabetis se’ls aconsella ingerir com a
mínim 30-35gr de fibra diàriament, a més a més s’aconsella ingerir-lo amb els
macronutrients per tal de que l’absorció no sigui tan ràpida. S’ha de tenir en
compte que els aliments rics en fibra son : verdures , fruites, llegums i
cereals integrals.
Els diabètics deurien de fer una dieta per racions ja que
ajudaria a controlar més la seva ingesta.
Aquet individu ha
d’ingerir unes 2000Kcal al dia es a dir 25 racions, distribuïdes en 6 ingestes
de les quals dues racions son de verdura al dia, dues peces de fruita al dia, una ració de llegums i cereals integrals.
Àpats
|
Aliments
|
Grams/mL
|
Kcal
|
Fibra
|
||||
Esmorzar
|
Llet desnatada
|
200
|
74
|
0
|
||||
Poma
|
200
|
108,16
|
4,04
|
|||||
Cereals
|
30
|
104,4
|
1,67
|
|||||
Mig matí
|
Entrepà
|
Pa
|
50
|
130,5
|
1,75
|
|||
Tomàquet
|
8,5
|
1,885
|
0,12
|
|||||
Oli d’oliva
|
10
|
89,9
|
0
|
|||||
Pernil salat
|
30
|
112,5
|
0
|
|||||
Dinar
|
Macarrons amb bolonyesa
|
60
|
215
|
3
|
||||
Sofregit
|
Ceba
|
9
|
2,87
|
0,16
|
||||
Tomàquet
|
6
|
1,25
|
0,08
|
|||||
Formatge ratllat
|
10
|
32,7
|
0
|
|||||
Oli d’oliva
|
5
|
44,95
|
0
|
|||||
Filet amb guarnició
|
Filet
|
100
|
83,7
|
0
|
||||
Pastanaga
|
10
|
3,94
|
0,26
|
|||||
Enciam
|
40
|
7,84
|
0,6
|
|||||
Pa
|
30
|
78,3
|
1,05
|
|||||
Mandarina
|
200
|
89,4
|
3,6
|
|||||
Berenar
|
Suc de taronja
|
100
|
43,56
|
0,7
|
||||
Entrepà
|
Pa
|
30
|
78,3
|
1,05
|
||||
Formatge
|
15
|
49,05
|
0
|
|||||
Sopar
|
Carxofes al forn
|
130
|
157,04
|
14,03
|
||||
Patates al forn
|
100
|
73,59
|
2,07
|
|||||
Truita francesa
|
truita
|
120
|
194,4
|
0
|
||||
Tomàquet
|
8,5
|
1,885
|
0,12
|
|||||
Oli d’oliva
|
10
|
89,9
|
0
|
|||||
Pa
|
30
|
78,3
|
1,05
|
|||||
Meló
|
200
|
110,88
|
1,46
|
|||||
Ressopó
|
Llet semidesnatada
|
200
|
74
|
0
|
||||
Total
|
|
|
|
36,81
|
Es pot observar en els resultats finals que la I.D.A es
compleix respecte el consum de fibra , ja que en aquesta dieta en ingereix 1,81
gr de més, i per a un diabètic es aconsellable ingerir fibra, tot i que el pa
consumit es refinat i el formatge ratllat es sencer.
Aliments
|
Grams
|
Kcal
|
Proteïna gr
|
Lípids gr
|
Racions
|
Oli d’oliva
|
25
|
224,5
|
|
24,97
|
-/2,5
|
Truita francesa
|
120
|
194,4
|
15,21
|
14,52
|
1,5/1,4
|
Llenguado
|
100
|
83,7
|
17,50
|
|
1,7/-
|
Formatge
|
25
|
81,75
|
4,57
|
7.05
|
0,5/0,7
|
llet
|
400
|
148
|
15,56
|
|
1,5
|
Pernil salat
|
30
|
112
|
12,96
|
6,72
|
1,2/0,6
|
Total
|
|
|
65,8
|
53,26
|
11,6
|
Es pot observar en aquesta taula que la dieta proposada per a un diabètic, les racions de proteïnes i lípids son deficitàries ja que lo adient es prendre 7,5 racions de proteïnes i 7,8 racions de lípids i en aquesta dieta en una ració de cada, i per tant haurà d’augmentar la seva ingesta en racions
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada