El desorden que conlleva tener niveles bajos de B9 durante el embarazo

dilluns, 17 de desembre del 2012

dieta diabética


Aquesta dieta per racions esta realitzada per a un individu amb diabetis tipus I/ II  amb un pes  de 70 kg i una alçada d’un 1,7 m.

Als malats amb diabetis se’ls aconsella ingerir com a mínim 30-35gr de fibra diàriament, a més a més s’aconsella ingerir-lo amb els macronutrients per tal de que l’absorció no sigui tan ràpida. S’ha de tenir en compte que els aliments rics en fibra son : verdures , fruites, llegums i cereals integrals.

Els diabètics deurien de fer una dieta per racions ja que ajudaria a controlar més la seva ingesta.

Aquet  individu ha d’ingerir unes 2000Kcal al dia es a dir 25 racions, distribuïdes en 6 ingestes de les quals dues racions son de verdura al dia, dues peces  de fruita al dia,  una ració de llegums i cereals integrals.

Àpats
Aliments
Grams/mL
Kcal
Fibra
Esmorzar
Llet  desnatada
200
74
0
Poma
200
108,16
4,04
Cereals
30
104,4
1,67
Mig matí
Entrepà
Pa
50
130,5
1,75
Tomàquet
8,5
1,885
0,12
Oli d’oliva
10
89,9
0
Pernil salat
30
112,5
0
Dinar
Macarrons amb bolonyesa
60
215
3
Sofregit
Ceba
9
2,87
0,16
Tomàquet
6
1,25
0,08
Formatge ratllat
10
32,7
0
Oli d’oliva
5
44,95
0
Filet amb guarnició
Filet
100
83,7
0
Pastanaga
10
3,94
0,26
Enciam
40
7,84
0,6
Pa
30
78,3
1,05
Mandarina
200
89,4
3,6
Berenar
Suc de taronja
100
43,56
0,7
Entrepà
Pa
30
78,3
1,05
Formatge 
15
49,05
0
Sopar
Carxofes al forn
130
157,04
14,03
Patates al forn
100
73,59
2,07
Truita francesa
truita
120
194,4
0
Tomàquet
8,5
1,885
0,12
Oli d’oliva
10
89,9
0
Pa
30
78,3
1,05
Meló
200
110,88
1,46
Ressopó
Llet semidesnatada
200
74
0
Total
 
 
 
36,81





































Es pot observar en els resultats finals que la I.D.A es compleix respecte el consum de fibra , ja que en aquesta dieta en ingereix 1,81 gr de més, i per a un diabètic es aconsellable ingerir fibra, tot i que el pa consumit es refinat i el formatge ratllat es sencer.

 
A la taula de sota es poden observar les racions alimentaries obtingudes de les proteïnes  i lípids que es aporten en els aliments proposats en la pauta dietètica


Aliments
Grams
Kcal
Proteïna gr
Lípids gr
Racions
Oli d’oliva
25
224,5
 
24,97
-/2,5
Truita francesa
120
194,4
15,21
14,52
1,5/1,4
Llenguado
100
83,7
17,50
 
1,7/-
Formatge
25
81,75
4,57
7.05
0,5/0,7
llet
400
148
15,56
 
1,5
Pernil salat
30
112
12,96
6,72
1,2/0,6
Total
 
 
65,8
53,26
11,6

Es pot observar en aquesta taula que la dieta proposada per a un diabètic, les racions de proteïnes i lípids son deficitàries ja que lo adient es prendre 7,5 racions de  proteïnes i 7,8 racions de lípids i en aquesta dieta en una ració de cada, i per tant haurà d’augmentar la seva ingesta en racions